Det är nu ganska länge sedan jag skrev i min blogg. Det har bl a sin grund i att jag haft problem med min vänstra höft, dvs jag har fått veta att jag har artros i vänster höftled. Röntgen visade på en allvarlig reducering av brosk i höftleden och att där i stället bildats benpålagringar. Jag utrustades med käpp och rollator och ställdes på väntetid till operation.

Under tiden läste jag en hel del om artros och att man faktiskt kan göra en hel del genom att röra på sig i stället för att ta det lugnt. Ju mer man rör på sig desto mer bildas vätska som är gynnsamt för broskbildning. I början gick det enklare att gå med hjälp av rollatorn eller käppen men så småningom gick det faktiskt enklare och snabbare att gå utan hjälpmedlen. Numera använder jag inte käpp längre. Vi försöker att gå ca 9000 steg om dagen och det tror jag är mycket bra för min höft.

Jag äter kosttillskott såsom Flex repair som innehåller gurkmeja, ingefära, svartpeppar, olibanum mm. Jag smörjer med egna salvor baserade på eteriska oljor samt BeezMax varje dag.

Franför allit tror jag på att äta hälsosam mat med mycket gurkmeja, ingenfära och vitlök varje dag. Det här är som jag är övertygad om att det är avgörande för att må bra över huvud taget. Jag kommer att återkomma till kostens betydelse i den här bloggen i fortsättningen.