Muskatellsalvia hjälper till att balansera östrogenproduktionen i våra kroppar. Salvia används inom den kinesiska medicinen för att stärka kroppens qi. Den används för att stödja den reproduktiva hälsan. Salvia är känd för att den innehåller substanser som linalylacetat men även linalol. En del av dessa ämnen finns också i blommor och i lavendel och de har en mycket lugnande effekt på nervsystemet. Den är naturligt antidepressiv. Också bra mot nervösa tics i det som kallas vind i den kinesiska medicinen. Muskatellsalvia är storartad att använda och den hjälper naturligt till att sänka blodtryck. En studie visar att muskatellsalvia tillsammans med kamomill har visat sig vara effektiva under värkarbetet vid förlossning. Muskatellsalvia får inte användas under graviditeten men under förlossningen kan den skynda på värkarbetet genom att få ligamenten och kroppen att slappna av. Den kan också få mjölkproduktionen att öka. Muskatellsalvia är också bra vid sår och infektioner. den är bra att kombinera med lavendel och kamomill för att få sömnen att fungera bra. Den är bra för cirkulationen i kroppen.

Muskatellsalvia, helig basilika och rosmarin är de mest kraftfulla förändrarna av qi, de bästa för att stärka och stimulera de naturliga energierna. Fänkål är också bra för att balansera östrogenliksom för att stimulera mjölktillförsel vid amning. Fänkål har också visat sig vara bra för att minska gaser och uppblåsthet i magen. I kombination med kamomill, ingefära och pepparmint är den fantastiskt välgörande. Den hjälper till för att få cirkulationen att fungera, idealisk för ödem och för för mycket vätska i kroppen. Du kan ta en droppe i te två eller tre gånger dagligen. Den fungerar också vid kolik.

Många gånger tar vi mediciner men vilka blir biverkningarna? Biverkningarna handlar ofta om att kroppens qi sänks såväl som den allmänna energinivån. Den kan minska B-vitaminerna som i sin tur stödjer sköldkörteln och binjurarna. Romersk kamomill är bra och skonsam för kroppen. den är lugnande och gör att nerverna och matsmältningssystemet slappnar av.

I en studie förorsakade inhalering av kamomill dåsighet och lugn. Den hjälper inte bara kroppen att somna utan också att fortsätta sova hela natten. Kamomill och neroli minskar också oro och ångest.

Citrusoljor som bergamott, apelsin och neroli fungerar också bra när det gäller att minska stress och oro. En god nattsömn kan hjälpa kroppen till en bättre hälsa.

Sandelträ är kungen av eteriska oljor när det gäller mäns och kvinnors hormoner och speciellt då för män. Den triggar igång testoterontillverkningen. och kan på så sätt hjälpa män med låg sexdrift. Inom den kinesiska medicinen talar man om att grunda sig. Det är särskilt viktigt om man har flugit. Det bästa man kan göra då är att ta av sig skorna och gå barfota. Särskilt nyttigt är det att gå barfota i sand och på gräs. Det är lugnande för hela kroppen. Om man går i sand lyssnar på vatten händer något speciellt. Det är inte bara en psykisk föreställning utan det är också vetenskapligt bevisat. Det finns otroliga terapeutiska egenskaper här. Sandelträoljan kommer från sandelträdet eller roten. Rötterna går mycket djupt och oljan hjälper till att grunda kroppen. Sandelträ är också i hög grad antiinflammatorisk. En av de bästa oljorna för psoriasis men också mot vårtor och andra inflammationer på huden. Det stärker som tidigare nämnts nivån på testoteronet. Om Du är en kvinna behöver Du inte oroa Dig för att få för mycket testoteron. Oljan hjälper kroppen att på ett naturligt sätt balansera testoteronnivån och hjälper också till med att skapa mental skärpa. Det är faktiskt så att många kvinnor kämpar med obalans vad gäller testoteron. Många kvinnor har för låg testoteronnivå. En del kvinnor har en hög testoteronnivå men många kvinnor som kämpar med trötthet hela tiden har låga tesoteronnivåer. Det är något som man kan kontrollera hos en läkare. Sandelträ är bar för att reglera blodtrycket.