Kanel, kryddnejlika, rosmarin och muskatellsalvia. Hyssop har visat sig kunna framkalla abort. Fänkål ökar östrogenproduktionen. Vintergröna innehåller salicylsyra och kan förorsaka allergiska reaktioner. Den är ett gift om man intar den inombords.

Geranium är förmodligen den bästa oljan för mogen hud. Geranium och myrra blandat fungerar mycket bra. Geranium innehåller några unika substanser citronellol och geraniol. Den substansen är mycket lenande för mogen hud. Den har också visat sig kunna dämpa framfarten av Parkinson´s och andra relaterade störningar i olika studier. I en djurstudie tryckte applicerandet av geranium tillbaka överväxt av vaginala candidaceller. Den kan också vara välgörande om man vill behandla olika jästinfektioner i kroppen. I en studie på människor minskade geraniumoljan antalet hemorrojder. Den är alltså bra för hud och för blodkärl. Geranium har sammandragande och urindrivande egenskaper. Den har visat sig kunna balansera hormoner, minimera inflammationer och lugna huden.

När Jesus hängde på korset erbjöd man honom hyssop i en svamp. Den är idealisk att gurgla med under förkylnings- och influensasäsongen. Den har också anti-virala egenskaper och bekämpar inflammationer. Om någon kämpar med en viral infektion är hyssop en av de mest välgörande oljorna. Den är också bra för att läka sår och kan hjälpa till att förhindra infektioner och lyfta bort negativitet. Den är alltså mycket bra för att höja humöret. Den är bra för avslappning av muskler. Hyssop kan ev bli bra för att behandla herpes. Den främsta rekommendationen är ändå för att bekämpa förkylning och influensa. Den har mycket starka anti-virala och anti-bakteriella egenskaper.

Rosmarin är antagligen den mest kraftfulla oljan när det gäller att stödja hjärnan och minnet. När Du tvekar vilken olja Du ska rekommendera eller använda välj då frankincense eller rosmarin. Rosmarin har många unika substanser. Den innehåller ketoner, monoterpener och oxider. Den har höga nivåer av cineol, pinen och kamfer. Rosmarin är nummer ett när det gäller att fokusera, koncentrera sig och att få saker gjorda. Den är också nummer ett när det gäller hjärnans välbefinnande. Den har några naturliga antibakteriella egenskaper. Den är kraftfull när det gäller att minska inflammationer och kan vara bra för att lindra smärta. Den är också bäst på att stimulera hårväxt och få håret att bli tjockare. Om Du vill ha tjockare hår kan Du gnida in rosmarin på hårbotten. Ta en matsked uppvärmd olivolja och droppa i 20 droppar rosmarin. Massera sedan blandningen i hårbotten. Duscha sedan håret ett par timmar senare. På samma gång förbättrar Du minnet, koncentrationen och minskar inflammationen. Rosmarins egenskaper är enorma. Rosmarin är också bra för artros, göra håret tjockare, balansera hormonerna, stödja hjärnan och förbättra koncentrationen. Den stödjer också binjurarna. Det finns också en studie som visar att den är välgörande för blodsockernivåerna. Om någon har diabetes kan de använda rosmarin. Även bra för lever och gallblåsa.

Ylang ylang. I en studie minskade depression och stress, blodtrycket sänktes och förorsakade lugn och avslappning i en grupp som fick inhalera oljan genom diffusion i jämförelse med en kontrollgrupp. I en annan studie minskade ylang ylang det systoliska och diastolika blodtrycket när den användes i en undersökning av 29 män. Den minskade också hjärtfrekvensen och hade lugnande inverkan när den inhalerades. Bra för blodtryck, bra för att lugna ned kroppen och bra för förbättrad sömn. Den innehåller en substans germacrene som är en naturlig afrodisiac. Ylang ylang tenderar också att vara en av de mest välgörande oljorna när det gäller att bli av med frustration och ilska och den hjälper till att stödja förlåtelse.